Podio som projektstyrings redskab
Af Kjeld Roesgaard  man. 5. nov. 2012

Podio er et yderst velfungerende gratis produkt, der kan forbedre jeres projekter. Det giver jer mulighed for at samarbejde med en række forskellige deltagere omkring planlægning, PR, fundraising, intern og ekstern kommunikation i jeres projekter. I kan også skræddersy jeres egne “rum” i Podios app-store og på den måde tilpasse produktet til jeres konkrete behov.

Jeg har talt med Niels Skovmand, der er musiker (bl.a. Afenginn) og webudvikler (UUUC), og som bruger Podio i begge sammenhænge.

Du har sagt, at “Podio må siges at være det mest geniale startup produkt, der er skabt i Danmark i dette årti.” Hvorfor er det det?

Det er selvfølgelig også lidt af en proklamation. Der er heldigvis mange kreative og sindssygt dygtige iværksættere og innovative produkter. Podio er opskriften på en god succes, en vidensbaseret startup omkring et IT produkt startet i en kælder på Vesterbro og som hurtigt har vokset sig stort. Formålet er at ændre på den måde folk arbejder på, og den gode og ambitiøse hensigt har nogle fantastiske perspektiver og kan reelt gøre en forskel til det bedre.

Hvorfor er Podio et supergodt værktøj til projektarbejde?

Det egner sig specielt godt hvis man er spredt geografisk og kan have glæde af et online værktøj. Det kan skræddersyes til den specifikke gruppe, hvilket gør det relevant for alt fra en lille gruppe universitetsstuderende til en stor virksomhed. Når man sætter sig ind i det, skaber det et godt overblik og kan give en demokratisk proces i projektarbejdet. Man kan følge med i hvad alle i gruppen laver, det giver synlighed, transparens i gruppen, hvilket kan gavne processen.

Hvordan bruger I det på UUUC?

Vi bruger det på flere måder i vores lille fire-mands arbejdsgruppe. Her bruger vi det til daglig drift, planlægning af kampagner, nyhedsbreve, koordinering af kursusvirksomhed, økonomi, planlægning af opgaver osv. Herudover samarbejder 50 ledere af ungdomsuddannelsescentre rundt om i landet i deres eget lukkede område på Podio. Størst er det orienterende ‘ekstranet/forum’ for knap 1000 medarbejdere i hele landet.

Bruger du det i andre sammenhænge og hvordan?

Jeg bruger det selv og i sammenhæng med flere musikgrupper jeg er med i, omkring håndtering af deadlines, turnévirksomhed, udgivelse af CD, og de mange praktiske ting der skal klares i forbindelse med at have sin egen virksomhed

Hvad kan Podio som google docs og -kalender ikke kan?

Podio har en fleksibilitet, så man kan oprette sine grupper og projekter, som man gerne vil have det. Det er et stærkt kort og gør det bedre til projektstyring og kommunikationen indenfor gruppen. Google docs/drive/kalender er gode til deres, men heldigvis begynder Podio og Google at snakke sammen. Synkronisering af kalendere mellem Podio og Google fungerer nu, og forskellige funktionaliteter kan anvendes mellem gmail og Podio.

Hvad er begrænsningerne i den gratis version i forhold til den, man betaler for?

Der er en begrænsning af antal brugere i den gratis version, og derudover har man ikke helt samme styring af brugernes rettigheder, men hvis man er en lille gruppe kan man i langt de fleste klare sig med den gratis version.


Podio blev solgt til Citrix for 260 mio. kr. men du kan som sagt bruge det gratis til dine projekter!

Læs mere om Niels Skovmand, og læs også en artikel af Jon Froda, Co-founder af Podio: Podio, Project Management Your Way